Youtube fshin videot e terroristit të vdekur

YouTube ka fshirë gati 50,000 video që paraqisnin predikuesin radikal islamist Anwar al-Awlaki, i cili u vra në vitin 2011.

Awlaki ishte i njohur për predikimin e dhunës si detyrë fetare, edhe pse në kohën e vdekjes së tij familja e tij mohoi se ishte terrorist.

Videot e mbetura janë kryesisht dokumentarë dhe artikuj lajmesh, raporton New York Times, transmeton Klan Kosova.

Awlaki postoi shumë lloje të ndryshme të videosh në YouTube.

Disa ishin thirrje eksplicite ndaj dhunës, por të tjerat flisnin për Islamin dhe historinë e saj.

Shumica e këtyre videove besohet se janë pastruar nga faqja.

Grupet anti-ekstremizëm parashtruan ankesat e tyre të para në lidhje me videot e Awlaki-t në vitin 2009, por deri në vitin e kaluar ishte ende e mundur gjetja materialeve të dhunshme të tij në YouTube.

Një seri e gjatë e ankesave dhe raporteve nga grupet që punonin për të kundërshtuar ekstremizmin, kanë detajuar ndikimin e Awlaki dhe i kanë bërë thirrje YouTube për të vepruar.