Pasoja tjetër e dekretit “Trump” për Jeruzalemin: Jordania rishikon paktin e vitit 1994

epa05335983 General view for Jordanian parliament in Amman Jordan on 29, May 2016. King Abdullah II of Jordan has appointed Hani al-Mulqi to form a new government replacing the outgoing government of Prime Minister Abdullah Ensour which tendered its resignation today. A Royal Decree also was issued on Sunday dissolving the Lower House of Parliament as of 29 May 2016 in line with paragraph (3) of Article (34) of the Constitution. EPA/JAMAL NASRALLAH

Parlamenti i Jordanisë, vendit palë të Konventës për Jeruzalemin ka votuar rishikimin e paktit me Izraelit pas vendimit të Trump.

Kjo pasi sipas parlamentit të Jordanisë, njohja e Jeruzalemit-kryeqytet është dhunim i paktit të vitit 1994, i cili parashikon se Jeruzalemi është nën administrim ndërkombëtar dhe për qytetin e shenjtë do të vendoset në të ardhmen.

Sipas parlamentit të Jordanisë, që është shtet i caktuar nga OKB-ja për të administruar një pjesë të Jeruzalemit, pakti i miratuar tashmë është nul dhe duhet bërë një marrëveshje e re.